Украјинистика

Friday 3 June 2016

Сусрет са Андријем Љупком

     Украјински песник, прозни писац и преводилац Андриј Љупка посетио је Филолошки факултет 27.5.2016. године у оквиру свог учешћа на Х Београдском фестивалу поезију и књиге „Тргни се! Поезија!“ у организацији изадавачке куће „Трећи трг“.
     Дружење је започело кратким представљањем песника, а наставило се као колаж питања, одговора и поезије. Уместо класичне форме разговора, одлучили смо се за постмодернистичку – питања су била у форми картица са сликама, а у дискусију се често укључивала и публика.
     Читаоница Катедре за славистику је била пуна, а сусрету су, поред студената и наставника Групе за украјински језик и књижевност, присуствовали Први секретар Амбасаде Украјине у Републици Србији, Наталија Маркевич, представници украјинске заједнице у Србији, као и други посетиоци поетског фестивала заинтересовани да се упознају са украјинском писаном речи.
     Андриј Љупка нам је пред одлазак поклонио своје најновије књиге: збирку поезије „40 долара плус бакшиш“, збирку кратких прича „Спавати са женама“ и роман „Карбид“. 


Фотографије: Петар Минић
Колаж: Драгана Василијевић

No comments:

Post a Comment